beste lichtgewicht stoomstrijkijzer
Lars Brakel
04/29/2024
7 min
0

Beste lichtgewicht stoomstrijkijzer (onze top 5)

04/29/2024
7 min
0

Heb je vaak last van je arm tijdens het strijken? Of wil je gewoon een strijkijzer die makkelijk hanteerbaar is? Dan zit je hier goed!

Wij hebben de beste lichtgewicht strijkijzers voor je op een rijtje gezet. Deze toppers wegen allemaal tussen de 1 en 1,5 kilogram. Hierdoor zullen ze een verademing zijn voor vermoeide armen. Hiernaast zijn lichtgewichte strijkijzers ook makkelijk mee te nemen én worden ze sneller warm. Wat wil je nog meer?

Beste 6 lichtgewichte stoomstrijkijzers (in het kort)

Hieronder vind je alvast een samenvatting van onze top 6 beste lichtgewichte stoomstrijkijzers. Ben je toch benieuwd naar meer details? Onder de samenvatting lees je per strijkijzer een beschrijving en de voor- en nadelen.

 1. Philips DST3040/70 Stoomstrijkijzer - 1,2 KG
 2. Braun TexStyle 3 - SI 3030 PU Stoomstrijkijzer - 1,5 KG
 3. Aigostar Lucas 31PYF Stoomstrijkijzer - 0,99 KG (voor op reis)
 4. Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 Stoomstrijkijzer - 1,5 KG
 5. Tefal Easygliss Plus FV5735 Stoomstrijkijzer - 1,5 KG

beste lichtgewicht stoomstrijkijzer

1. Philips DST3040/70 Stoomstrijkijzer - 1,2 KG

Eén van onze favoriete lichtgewichte strijkijzers is de Philips DST3040/70. Met de stoomstoot van 200 g/min strijk je je kleding zo weer glad. Het strijkijzer heeft een waterreservoir van 0,3 liter, wat gelukkig niet minder is dan de meeste stoomstrijkijzers.

Het strijkijzer heeft ook nog extra functies, namelijk verticaal stomen en automatische uitschakeling. Dit zijn toch wel de twee functies die je wilt hebben.

Het gekke is dat er in de omschrijving het volgende als minpunt wordt beschreven: ''Dit strijkijzer is met een gewicht van 1,2 kilogram relatief zwaar, maar hierdoor hoef je zelf minder kracht te zetten tijdens het strijken.''  Wat heel gek is, want 1,2 KG is juist super licht voor een strijkijzer. Dit moet dus een foutje zijn.

Wat ons betreft is dit zeker één van de beste lichtgewichte strijkijzers op dit moment! Ben je bij nader inzien toch op zoek naar een krachtige stoomgenerator met grote watertank? Dan is deze Philips stoomgenerator misschien wat voor jou!

Specificaties

 • Gewicht: 1,2 KG
 • Continue stoomproductie: 40 g/min
 • Stoomstoot: 200 g/min
 • Waterreservoir: 0,3 liter
 • Opwarmtijd: 0,6 minuten
 • Garantie: 2 jaar

Philips juiste strijkijzer

2. Braun TexStyle 3 - SI 3030 PU Stoomstrijkijzer - 1,5 KG

De volgende die ook in deze lijst thuis hoort is de Braun TexStyle 3 - SI 3030 PU, zeker gezien de prijs kwaliteitsverhouding. Het is een heel fijn, licht stoomstrijkijzer. Hij heeft een prima stoomstoot van 140 g/min. Dit is misschien niet het allerhoogst, maar zeker genoeg om snel kreukvrije kleding te creëren.

Het strijkijzer is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: roze, paars en grijs. Hij heeft een opwarmtijd van 35 seconde, waardoor je super snel aan de slag kan. Deze stoomstrijkijzer is echt van prima kwaliteit en je koopt hem voor een geweldige prijs. Strijk je veel kleding en elke dag? Dan raden we aan om voor een andere stoomstrijkijzer te gaan. Bijvoorbeeld eentje met een groter waterreservoir, of een hogere stoomstoot.

Al met al, ben je op zoek naar een lichte stoomstrijkijzer met een geweldige prijs kwaliteitsverhouding? Dan is deze wat voor jou! Hij is verkrijgbaar op Coolblue en Bol.com.

Specificaties

 • Gewicht: 1,5 KG
 • Continue stoomproductie: 45 g/min
 • Stoomstoot: 140 g/min
 • Waterreservoir: 0,27 liter
 • Opwarmtijd: 35 seconden
 • Garantie: 2 jaar

Braun keramische zoolplaat

3. Aigostar Lucas 31PYF Stoomstrijkijzer - 0,99 KG (voor op reis)

Deze Aigostar Lucas 31PYF lichte mini strijkijzer is speciaal gemaakt om mee te nemen op reis. Hij heeft dan ook weinig waterreservoir (80 ml) en produceert minder stoomproductie dan de andere in deze lijst. Maar het is wel echt een super licht strijkijzer! Ideaal als je op zoek bent naar een strijkijzer die je mee kunt nemen op reis. Sterker nog, voor thuis gebruik raden wij hem af.

Het strijkijzer heeft een continue stoom van 18 g/min en een opwarmtijd van 40 seconde. Daarnaast heeft hij een garantie van 2 jaar. Met de traploze temperatuurregeling kies je altijd de juiste temperatuur. Ook goed om te weten: het strijkijzer kan 7 minuten stoom produceren zonder meer water toe te voegen. Top voor als je op reis een paar kledingstukken kreukvrij wilt maken.

Specificaties

 • Gewicht: 0,99 KG
 • Continue stoomproductie: 18 g/min
 • Stoomstoot: -
 • Waterreservoir: 80 ml
 • Opwarmtijd: 40 seconde
 • Garantie: 2 jaar

Aigostar efficiënt strijken

4. Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 Stoomstrijkijzer - 1,5 KG

De laatste in deze lijst is de Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 Stoomstrijkijzer van 1,5 KG. Het strijkijzer heeft een continue stoomproductie van 50 g/min en een stoomstoot van 260 g/min. Het is dus echt een krachtig strijkijzer waar je super snel een glad resultaat mee creëert. Zelfs bij kleding met hardnekkige kreukels. Het strijkijzer heeft een prachtige blauwe kleur.

Het unieke aan dit strijkijzer is de ontkalk methode. Het strijkijzer geeft zelf aan wanneer het tijd is om te ontkalken. Je haalt dan de kalkverzamelaar uit de achterkant van het strijkijzer en spoelt 'm af. Dit zorgt ervoor dat het strijkijzer super lang meegaat!

De stoomstrijkijzers van Tefal zijn gewoon hele degelijke apparaten. Zeker de moeite waard om aan te schaffen als je op zoek bent naar een lichtgewicht strijkijzer.

Specificaties

 • Gewicht: 1,5 KG
 • Continue stoomproductie: 50 g/min
 • Stoomstoot: 260 g/min
 • Waterreservoir: 0,27 liter
 • Opwarmtijd: 30 seconden
 • Garantie: 2 jaar

Tefal krachtige stoom

5. Tefal Easygliss Plus FV5735 Stoomstrijkijzer - 1,5 KG

De volgende in de lijst is de Tefal Easygliss Plus FV5735. Dit strijkijzer produceert super krachtige stoom zodat je snel geweldige resultaten bereikt. Hij heeft een continue stoom van 45 g/min en een stoomstoot van 220 g/min.

Hij heeft een opwarmtijd van 2 minuten en een waterreservoir van 0,27 liter. Hij heeft twee handige extra functies. De eerste handige functie is verticaal stomen. Hierdoor kun je ook hangende kleding en zelfs gordijnen stomen. Hiervoor heb je geen strijkplank nodig. De tweede functie is dat hij automatisch uitschakelt. Handig voor als je hem wel eens vergeet uit te zetten.

Qua reviews scoort hij een 8,5/10. Wij zijn dus zeker niet de enige die dit een goed stoomstrijkijzer vinden.

Specificaties

 • Gewicht: 1,5 KG
 • Continue stoomproductie: 45 g/min
 • Stoomstoot: 220 g/min
 • Waterreservoir: 0,27 liter
 • Opwarmtijd: 2 minuten
 • Garantie: 2 jaar

Tefal krachtig stoomstrijkijzer

Wat is een lichtgewicht stoomstrijkijzer?

Een lichtgewicht stoomstrijkijzer is een strijkijzer die wat minder weegt dan traditionele strijkijzers. Het heeft een lager gewicht, waardoor het gemakkelijker te hanteren en minder vermoeiend is tijdens het strijken. Ideaal voor mensen die moeite hebben met tillen. Maar ze zijn ook makkelijker mee te nemen en perfect voor langere strijksessies.

kleding strijken

Waar let je op als je een lichtgewicht stoomstrijkijzer gaat kopen?

Er zijn een aantal factoren waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een lichtgewicht stoomstrijkijzer. Hieronder zijn de belangrijkste factoren opgesomd.

Gewicht

Uiteraard is het gewicht natuurlijk belangrijk. Je bent niet voor niets op zoek naar een lichtgewicht stoomstrijkijzer. Alle stoomstrijkijzers in deze lijst zitten qua gewicht ongeveer tussen de 1 en 1,5 kilo.

Stoomproductie

Je wilt natuurlijk dat de hardnekkige kreuken zo snel mogelijk uit je kleding gaat. Hiervoor is een goede stoomproductie belangrijk. Check daarom van te voren naar de stoomkracht van het strijkijzer. Alle strijkijzers in de lijst in deze blog leveren in ieder geval genoeg stoom om je kleding snel kreukvrij te maken. Met een goede stoomproductie ben je in ieder geval verzekerd van krachtige prestaties.

Grootte van het waterreservoir

Controleer de grootte van het waterreservoir. De meeste lichtgewichte stoomstrijkijzers hebben wel een minder groot waterreservoir dan zwaardere stoomstrijkijzer. Als je het niet erg vindt om het water regelmatig bij te vullen is dit een prima optie. Vind je dit wel een probleem? Dan kun je beter voor een stoomstrijkijzer met een groter waterreservoir gaan. Het nadeel is dan dat deze waarschijnlijk wel wat zwaarder is.

Opwarmtijd

Kijk naar de opwarmtijd van het strijkijzer. De meeste goede strijkijzers in deze tijd zijn in een mum van tijd warm. Hierdoor kun je snel beginnen met het strijken van je kleding.

Extra functies

Je kunt extra functies overwegen bij het kiezen van een strijkijzer. Denk aan een antikalksysteem, automatische uitschakeling en verticaal stomen.

beste strijkijzer

Wat zijn de voordelen van een lichtgewicht stoomstrijkijzer?

Er zijn een aantal voordelen van het hebben van een lichtgewicht strijkijzer. Hieronder zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje:

Makkelijk mee te nemen

Lichtgewichte stoomstrijkijzers zijn makkelijker te tillen en te verplaatsen. Hierdoor zijn ze handig voor op verschillende locaties of om mee te nemen op reis.

Minder belastend voor arm

Het lagere gewicht vermindert de belasting op de arm en schouder tijdens het strijken. Ideaal voor mensen die blessure gevoelig zijn. Ook is het strijken met een lichtgewicht stoomstrijkijzer een stuk comfortabeler voor je arm.

Sneller warm

Lichtgewichte stoomstrijkijzers hebben vaak een kortere opwarmtijd. Hierdoor zijn ze sneller klaar voor gebruik en hoef je minder lang te wachten voordat je kunt beginnen met strijken.

Gemakkelijker te hanteren

Het lagere gewicht maakt het strijkijzer makkelijker te hanteren. Dit is vooral handig bij het strijken van bijvoorbeeld moeilijk bereikbare plekken. Maar ook over het algemeen is het fijner als een strijkijzer makkelijk te hanteren is. Hierdoor kun je een stuk efficiënter strijken.

Samenvatting beste lichtgewicht strijkijzer

Hieronder vind je nog een keer onze samenvatting van de 5 beste lichtgewichte strijkijzers.

 1. Philips DST3040/70 Stoomstrijkijzer - 1,2 KG
 2. Braun TexStyle 3 - SI 3030 PU Stoomstrijkijzer - 1,5 KG
 3. Aigostar Lucas 31PYF Stoomstrijkijzer - 0,99 KG (voor op reis)
 4. Tefal Ultragliss Anti-Calc Plus FV6832 Stoomstrijkijzer - 1,5 KG
 5. Tefal Easygliss Plus FV5735 Stoomstrijkijzer - 1,5 KG

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze lijst met beste lichtgewichte stoomstrijkijzers, hebben we nog meer handige lijstjes online staan.

Reacties
Categorieën