beste pluizentondeuse
Lars Brakel
02/01/2024
10 min
0

Beste pluizentondeuse (2024)

02/01/2024
10 min
0

Ben je het zat om constant pluisjes op je kleding of bank tegen te komen? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou! Een pluizentondeuse is ideaal als je vaak te maken hebt met pluisjes of pilling op je favoriete kledingstukken. Deze handige apparaten zijn ontworpen om snel en efficiënt pluisjes en kleine bolletjes stof te verwijderen.

Maar er zijn zoveel opties, hoe weet je welke pluizentondeuse het beste is voor jouw behoeften? Om de keuze makkelijker te maken, hebben wij onderzoek gedaan naar verschillende pluizentondeuses. In deze blog vind je de beste 6!

Wat is de beste pluizenverwijderaar van 2024?

De beste pluizentondeuse van 2024 is wat ons betreft de pluizenverwijderaar van Auronic. Hij is elektrisch en draadloos. Vanwege de drie verschillende maasgrootten geschikt voor alle textielsoorten. Hij is zeer gebruiksvriendelijk, makkelijk schoon te maken en door zijn 3 beschermingsfuncties de meest veilige uit deze lijst. Ook qua prijs is het een meevallertje. Een super goede keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare, veilige pluizentondeuse!


Auronic beste ontpluizer

De beste pluizentondeuse

Ben je op zoek naar een goede pluizentondeuse, maar heb je geen tijd (of zin) om de hele blog door te lezen? Hieronder vind je een samenvatting van de beste pluizentondeuses van 2024.

 1. Auronic Elektrische pluizenverwijderaar
 2. Heevey pluizenverwijderaar
 3. Sta-ble pluizenverwijderaar pro
 4. Add to life pluizenverwijderaar
 5. DEGG pluizenverwijderaar
 6. Philips Ontpiller GC026/00

beste pluizentondeuse

Hoe zijn we tot deze lijst met beste pluizentondeuses gekomen?

Deze lijst is voornamelijk samengesteld op basis van prijs kwaliteitsverhouding. Ook hebben we gelet op type pluizentondeuse, aantal mesjes, veiligheidsfuncties en reviews.

Naast deze belangrijke factoren hebben we ook gekeken naar welke producten het meest besteld worden in de webshops, en dus het populairs zijn. Natuurlijk hebben we hierbij gelet op de reviews.

1. Auronic Elektrische pluizenverwijderaar

Deze topper staat wat ons betreft op nummer één in de lijst met de beste pluizenverwijderaars. Deze draadloze elektrische pluizenverwijderaar van Auronic (bol) is geschikt voor alle textielsoorten. Dit heeft hij te danken aan de drie verschillende maasgrootten, waardoor de pluizentondeuse voor ieder soort textiel gebruikt kan worden. Of je hem nou voor kleding, gordijnen of meubels wilt gebruiken, deze pluizenverwijderaar kan het allemaal aan! Hij is ook zeker geschikt voor grotere oppervlakken.

Je laad hem op met de bijgeleverde USB-kabel. Binnen twee uurtjes is hij helemaal vol, waarna je hem 60 minuten kan gebruiken. Tijdens het opladen kun je hem trouwens ook gebruiken.

De pluizentondeuse is makkelijk schoon te maken. Na gebruik haal je de maaskap eraf en maak je de roestvrijstalen messen schoon met het meegeleverde borsteltje.

Uniek aan deze pluizentondeuse is dat hij 3 verschillende beschermingsfuncties heeft. Ten eerste stopt de tondeuse gelijk wanneer de kap niet goed vast zit. Daarnaast heeft hij een ingebouwde oplaadcontrole én een kinderslot. Echt een super veilig apparaat dus!

Kenmerken

 • Type pluizentondeuse: elektrisch, draadloze ontpluizer
 • Reservoir: 0.16 L
 • Aantal maasgrootten: 3
 • Draadloos: ja, batterijduur 1 uur
 • Veiligheidsfuncties: ingebouwde oplaadcontrole, kinderslot
 • Reviews: 4,6/5 (555 reviews)

Auronic beste ontpluizer

2. Heevey pluizenverwijderaar

Deze draadloze elektrische pluizenverwijderaar van Heevey (bol) komt wat ons betreft zeker in dit lijstje met beste pluizentondeuses.

Als hij is opgeladen met de meegeleverde oplaadkabel kun je hem 2 uur lang op hoge snelheid gebruiken. Op lage snelheid kun je hem zelfs 4 uur gebruiken. Hij is super gebruiksvriendelijk en doet zijn werk goed. Daarnaast is hij makkelijk te onderhouden doordat je het opslagbakje alleen hoeft te legen als hij vol zit. Ook wordt hij geleverd met een schoonmaaksetje om het overige stof te verwijderen. Zo gedaan dus!

Gebruikers vinden het echt een perfecte gadget. Hij doet wat het moet doen, banken en kleding zijn na gebruik weer zo goed als nieuw. Het enige nadeel is dat het helaas is het onduidelijk of de pluizenverwijderaar nog extra veiligheidsfuncties bevat. Vind je dit belangrijk? Kies dan voor nummer één in deze lijst. Deze heeft maar liefst 3 extra beveiligingsfuncties.

Kenmerken

 • Type pluizentondeuse: elektrisch, draadloze ontpluizer
 • Reservoir: 0,10 L
 • Aantal standen: 3
 • Extra mesjes: 2
 • Draadloos: ja, batterijduur 2 uur
 • Veiligheidsfunctie: -
 • Reviews: 4,7/5 (248 reviews)

Heevey pluizentondeuse kopen

3. Sta-ble pluizenverwijderaar pro

Ook een hele goede optie als je op zoek bent naar een fijne pluizenverwijderaar: de tondeuse van Sta-ble (bol).

Het is een elektrische, draadloze pluizenverwijderaar. Je kunt hem opladen met een USB kabel en hem dan 5(!!) uur lang gebruiken, wat volgens de reviews ook echt zo is. Verder heeft hij 3 snelheidsstanden en is hij ook krachtig genoeg voor meubels.

Het unieke van deze pluizenverwijderaar is dat hij een relatief grote capaciteit heeft, namelijk 1 liter. Hierdoor hoef je hem niet snel te legen. Door zijn lichte gewicht kun je hem makkelijk overal mee naar toenemen. Daarnaast is hij makkelijk schoon te maken en super duurzaam.

Klein nadeeltje; het is niet precies duidelijk of hij bepaalde veiligheidsfuncties heeft. Ook krijg je geen fabrieksgarantie. Maar volgens andere gebruikers is dit ook nog nooit nodig geweest.

Kenmerken

 • Type pluizentondeuse: elektrisch, draadloze pluizenverwijderaar
 • Reservoir: 1 L
 • Aantal standen: 3
 • Draadloos: ja, batterijduur 5 uur
 • Veiligheidsfunctie: -
 • Reviews: 4,7/5 (49 reviews)

Sta-ble beste pluisverwijderaar

4. Add to life pluizenverwijderaar

Deze elektrische pluizenverwijderaar van Add to life (bol) is een heerlijk compact apparaatje. Door zijn formaat en lichtgewicht, kun je hem overal mee naar toe nemen.

De pluizenverwijderaar is super gebruiksvriendelijk. Je gebruikt hem door op één knop te drukken. iedereen kan het! Geen ingewikkelde instructies of instellingen.

Ook gebruikers zijn zeer tevreden met dit apparaatje. Er zijn eigenlijk geen slechte reviews te vinden. Je kan er dus prima vanuit gaan dat je een goede aankoop doet. Dat mag ook wel, want hij is wel de duurste in deze lijst.

Kenmerken

 • Type pluizentondeuse: elektrisch, draadloos
 • Reservoir: 0,15 L
 • Aantal messen: 6 delige mes en 2 extra messen
 • Draadloos: ja, batterijduur 60 minuten
 • Veiligheidsfunctie: -
 • Reviews: 4,8/5 (36 reviews)

Add to life elektrische pluizenverwijderaar

5. DEGG pluizenverwijderaar

Deze pluizenverwijderaar van DEGG (bol) krijg van ons zeker een plekje in de top 6 beste pluizentondeuses. Een van de redenen dat hij in de top 6 staat is omdat deze elektrische ontpluizer een top prijs kwaliteitsverhouding heeft. Hij is elektrisch, heel gebruiksvriendelijk en ziet er stijlvol uit.

De pluizentondeuse heeft 3 maten gaatjes voor alle soorten pluizen; grote pluisjes, kleine pluisjes en mini pluisjes. Verder heeft hij 1 jaar fabrieksgarantie. Je laad de pluizenverwijderaar op met de meegeleverde usb kabel.

Nadeeltje, hij is alleen maar in het paars verkrijgbaar. Hier moet je dan wel weer net van houden. Ook duurt het nogal lang voordat hij is opgeladen; 8 tot 10 uur.

Kenmerken

 • Type pluizentondeuse: elektrisch, draadloos
 • Reservoir: 0,1 L
 • Aantal maasgrootten: 3
 • Draadloos: ja, batterijduur 1 uur
 • Veiligheidsfunctie: kinderbeveiliging
 • Reviews: 4,8/5 (15 reviews)

DEGG pluisjes verwijderen

6. Philips Ontpiller GC026/00

Deze pluizenverwijderaar van Philips (bol) werkt op AA batterijen. Qua prijs zit hij iets lager dan de andere in deze lijst, maar het scheelt vaak maar een paar euro. Ben je op zoek naar een pluizentondeuse die op batterijen werkt? Dan is dit een goede optie!

Er zit een grote opvangbak in het apparaat waar de pluisjes worden opgevangen. Deze kun je na gebruik legen. Er zit een handig borsteltje bij waarmee je hem makkelijk kunt schoonmaken.

Ook de meeste gebruikers zijn zeer tevreden over de pluizentondeuse. Hij heeft een prima prijs kwaliteitsverhouding. Wel is hij wat minder duurzaam dan de pluizentondeuses hierboven.

Kenmerken

 • Type pluizentondeuse: batterijen
 • Reservoir: 0,1 L
 • Aantal standen: -
 • Draadloos: nee
 • Veiligheidsfunctie: -
 • Reviews: 4,4/5 (706)

Philips pluizentondeuse

Wat is een pluizentondeuse?

Een pluizentondeuse is een klein apparaatje dat wordt gebruikt om pluisjes, pillen en kleine stofdeeltjes van te verwijderen. Deze pluisjes zijn kleine bolletjes stof die vaak ontstaan op kleding en ander textiel door wrijving en slijtage.

Het gebruik van een pluizentondeuse is een snelle manier om je favoriete kleding en stoffen er weer als nieuw uit te laten zien.

De werking van een pluizentondeuse is simpel: de pluizentondeuse heeft roterende mesjes. Deze mesjes draaien onder de meegeleverde beschermkap. Als je het apparaat over het oppervlak van een stof beweegt, snijden deze mesjes de pluisjes af. De afgesneden pluisjes worden opgevangen in een bakje dat geleegd moet worden.

pluizenverwijderaar beste koop

Wat is een goede pluizentondeuse?

Een goede pluizentondeuse hangt af van je persoonlijke behoeften. Gebruiksgemak speelt zeker een grote rol. Daarnaast zijn duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid, gebruikersbeoordelingen en de prijs-kwaliteitverhouding ook belangrijke factoren die bepalen of een pluizentondeuse goed is. Ook is het belangrijk dat de pluizentondeuse een verstelbare hoogte heeft. Dit zorgt ervoor dat de stof niet beschadigt wordt.

Ben je benieuwd waar je verder op kunt letten als je een pluizentondeuse aan gaat schaffen? Lees dan even verder!

beste kledingontpluizer

Waar let je op bij het kopen van een pluizentondeuse?

Zoals hierboven besproken is een goede pluizentondeuse gebruiksvriendelijk, duurzaam, kwalitatief, veilig, heeft een goede prijs kwaliteitsverhouding en goede reviews. Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren waar je op kunt letten en wat het voor jou wellicht een goede pluizentondeuse maakt.

 • Type pluizentondeuse: afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen tussen verschillende soorten pluizentondeuses. Denk aan elektrische pluizentondeuses, handmatige pluizenkam of een pluizenroller.
 • Effectiviteit op verschillende stoffen: de ene pluizentondeuse werkt op de ene stof beter dan op de andere. Zorg ervoor dat de pluizenverwijderaar goed werkt op de soorten stoffen die je vaak gebruikt. Sommige modellen zijn beter geschikt voor zwaardere stoffen, en andere zijn beter voor delicate stoffen.
 • Prijs: bepaal je budget en kijk naar de prijs kwaliteitsverhouding van de pluizentondeuse. Een duurdere pluizentondeuse zegt echt niet dat het altijd beter is dan een goedkopere pluizentondeuse. Wel heeft een duurdere vaak meer functies en duurzaamheid. Toch zijn er ook modellen die super betaalbaar zijn en ook goed presteren.

beste ontpiller

Welke soorten pluizentondeuses zijn er?

Er zijn verschillende soorten pluizentondeuses op de markt. De bekendste zijn:

 • Pluizentondeuse met batterij: deze zijn draadloos en werken op batterijen, meestal AA of AAA. Ze zijn handig voor kleinere klusjes en bieden veel mobiliteit. De batterijen dienen wel vaak vervangen te worden.
 • Oplaadbare pluizentondeuse: deze type pluizentondeuses hebben ingebouwde oplaadbare batterijen. Ze worden opgeladen via een USB-kabel of een stekker. Doordat ze draadloos zijn, zijn ze erg flexibel en hoeven er geen batterijen vervangen te worden.
 • Pluizentondeuse met netsnoer: deze type pluizentondeuses sluit je direct aan op het stopcontact. Ze zijn vaak krachtiger dan modellen die op batterij werken. Ook zijn ze geschikt voor langdurig gebruik. Het snoer kan wel de bewegingsvrijheid beperken.
 • Handmatige pluizentondeuses/pluizenkammen/pluizenrollers: deze apparaten zijn niet elektrisch. Ze zijn heel klein en worden met de hand over de stof bewogen om pluisjes te verwijderen. Deze zijn ook vooral bedoeld voor het oppikken van losse pluisjes, haren van huisdieren en stofdeeltjes.

ontpiller beste

Veelgestelde vragen over pluizentondeuses

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt voordat je een pluizentondeuse aanschaft. Hieronder hebben we de belangrijkste vragen voor je beantwoord.

Waarop kun je een pluizentondeuse gebruiken?

Een pluizentondeuse kun je op verschillende stoffen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde soorten kleding, meubelstoffen, beddengoed, sjaals, gordijnen, auto-interieur, petten, hoeden, tapijten en vloerkleden.

Beschadigd mijn kleding door het gebruik van een pluizentondeuse?

Over het algemeen beschadigt je kleding niet door een pluizentondeuse, mits deze correct wordt gebruikt. Pas wel op bij delicate stoffen. Om er zeker van te zijn kun je het beste het apparaat op een klein stukje kleding uittesten.

Het is belangrijk om de pluizentondeuse zachtjes over de stof te bewegen zonder te veel druk uit te oefenen. Zorg er ook altijd voor dat het kledingstuk plat ligt om te voorkomen dat de stof in de mesjes vastloopt. Beweeg het apparaat ook altijd van boven naar beneden.

Op welke stoffen kan ik een pluizentondeuse gebruiken?

Een pluizentondeuse kun je op de meeste stoffen gebruiken. Toch is het belangrijk wel op te passen bij het gebruik van delicate stoffen. Test het apparaat dus op een klein stukje stof uit voordat je het hele kledingstuk meeneemt. Het zou zonde zijn als je je favoriete trui verpest.

Hoe vaak moet ik de mesjes van een pluizentondeuse vervangen?

Hoe vaak je de mesjes vervangt, hangt af van hoe vaak de pluizentondeuse gebruikt wordt. Over het algemeen kun je de mesjes na ongeveer 6 maanden tot een jaar vervangen. Bij sommige apparaten kan dit ook langer zijn. Ook als je merkt dat de pluizentondeuse minder effectief wordt, is het tijd voor nieuwe mesjes.

Hoe maak ik een pluizentondeuse schoon?

Om een pluizentondeuse schoon te maken, verwijder je eerst alle pluisjes die zich in het apparaat hebben verzameld. Dit doe je meestal door het opvangbakje te legen als het reservoir vol is en met een kleine borstel (vaak meegeleverd) het apparaat schoon te maken. Zorg er altijd voor dat hij uit het stopcontact is voordat je hem schoonmaakt.

Het is belangrijk om de pluizentondeuse regelmatig schoon te maken. Zo verleng je de levensduur van het apparaat!

Misschien vind je dit ook interessant

Naast ons lijstje met de beste pluizentondeuses, hebben we nog veel meer handige lijstjes met onze favoriete strijkproducten online staan.

Reacties
Categorieën