beste strijkpop
Lars Brakel
03/26/2024
9 min
0

Beste strijkpop van 2024 (top 5)

03/26/2024
9 min
0

Ben je het zat om elke keer weer te worstelen met kreukels in je favoriete overhemd of blouse? Vind je strijken ook een ontzettend tijdrovende klus? Dan is het misschien tijd om een strijkpop te overwegen! Deze apparaten maken je kleding weer kreukvrij, zonder dat je een strijkijzer hoeft aan te raken. 

Maar met zoveel opties op de markt, hoe weet je wat de beste strijkpop is? Wij hebben het zware werk al voor je gedaan en de beste strijkpoppen van dit moment onderzocht. Lees snel verder voor onze top 5! 

De beste strijkpop van 2024

De allerbeste strijkpop van 2024 is wat ons betreft zeker die van Life's Green®. Hij heeft vijf verschillende temperatuurinstellingen en is geschikt voor boven én onderkleding. Je kan er zelfs je schoenen weer droog en geurvrij mee maken! Ook beschikt hij over een timerfunctie en een oververhittingsbescherming.

Als je op zoek bent naar de beste strijkpop, raden we deze zeker aan! Hier lees je meer over deze strijkpop bij bol.com. 

Life's green innovatieve oplossing

Top 5 beste strijkpoppen (in het kort)

Heb je geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder zie je onze top 5 alvast in het kort. Het zijn allemaal strijkpoppen met eigen kenmerken en voor- en nadelen. Als je benieuwd bent naar meer details, kun je onder de samenvatting verder lezen.

 1. Life's Green® strijkpop - Boven en onderstukken
 2. Shirtmeister strijkpop - Bovenstukken
 3. Cleanmaxx strijkpop  - Bovenstukken
 4. Skoov Air master pro strijkpop - Boven en onderstukken
 5. Heimer Smooth Air strijkpop - Boven en onderstukken

strijkpop beste

1. Life's Green® strijkpop - Boven en onderstukken

Deze perfecte strijkpop van Life's Green (bol) heeft maar liefst vijf verschillende temperatuurniveaus. Hierdoor is er absoluut geen risico op het beschadigen van jouw kleding!

De strijkpop is geschikt voor broeken, truien, blouses, T-shirts en overhemden. Het unieke aan deze strijkpop is dat hij ook geschikt is om je schoenen weer droog en geurvrij te maken.

Je kunt hem verstellen naar kledingstuk met het meegeleverde shirt en broek opzetstuk. Dit is echt ideaal aan deze strijkpop. Verder beschikt hij over een timerfunctie en een oververhittingsbescherming.

Kortom, wij konden geen enkel nadeel vinden over deze strijkpop. En gezien de reviews, andere gebruikers ook niet! Hier lees je een eerlijke review:

Had eerlijk gezegd niet zo veel vertrouwen in dit produkt maar mijn partner wilde deze hebben. Nu ik het in werking heb gezien valt het me geweldig mee. Het werkt echt goed.

Specificaties

 • Vermogen: 1250 Watt
 • Aantal temperatuur instellingen: 5
 • Oververhittingsbescherming: ja
 • Timer: ja, maximaal 180 minuten
 • Geschikt voor: broeken, schoenen, overhemden, T-shirts, blouses en truien
 • Garantie: 2 jaar

Life's green innovatieve oplossing

2. Shirtmeister strijkpop - Bovenstukken

Ook de strijkpop van Shirtmeister (bol) krijgt een plek in onze top 5. Deze strijkpop strijkt én droogt jouw kledingstuk binnen 10 minuten. Hij is geschikt voor de maten 38 t/m 44. Super fijn is dat de strijkpop geleverd wordt met een handige reistas, dus je kunt hem perfect meenemen op vakantie!

De strijkpop heeft twee standen. De eerste duurt 10 minuten en is voor overhemden of T-shirts (de kledingstukken met lichtere kreukels). De tweede stand duurt 14 minuten en is voor dikkere truien, overhemden en jassen. Het apparaat stopt vanzelf wanneer hij klaar is.

Er zijn niet super veel reviews te vinden over het product, maar ze zijn wel allemaal positief! Volgens andere gebruikers werkt het echt top. Vooral de tijd die je ermee kunt besparen wordt er gewaardeerd.

Specificaties

 • Vermogen: 1800 Watt
 • Aantal temperatuur instellingen: 2
 • Oververhittingsbescherming: ja
 • Timer: ja, maximaal 180 minuten
 • Geschikt voor: truien, overhemden, T-shirts, blouses, jassen, truien (alleen bovenstukken)
 • Garantie: 1 jaar

Shirtmeister strijksysteem

3. Cleanmaxx strijkpop  - Bovenstukken

Deze Cleanmaxx strijkpop (bol) verdiend ook zonder twijfel een plekje in onze top 5. De strijkpop is geschikt voor het drogen en strijken van bovenstukken. De droogmachine werkt met behulp van opblaasbare voren waar de kleding overheen getrokken kan worden.

De temperatuur kun je handmatig instellen, wat betekent dat het apparaat geschikt is voor elke stof. Het apparaat werkt als volgt: stel de timer in en laat de ballon opblazen. De lucht zal tussen de 45 en 65 graden voorzichtig gedroogd en gladgestreken. Wat ook fijn is, is dat je niet bang hoeft te zijn dat je kleding krimpt.

Uit de reviews blijkt dat het echt een goede strijkpop is. Ook dikkere stoffen zijn geen probleem. Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is dat hij redelijk veel stroom kost.

Specificaties

 • Vermogen: 1800 Watt
 • Temperatuurinstellingen: handmatig
 • Oververhittingsbescherming: ja
 • Timer: ja, maximaal 180 minuten
 • Geschikt voor: overhemden, T-shirts en blouses (alleen voor bovenstukken)
 • Garantie: 1 jaar

Cleanmaxx strijkpop voor drogen en strijken

4. Skoov Air master pro strijkpop - Boven en onderstukken

De volgende in onze top 5 is de Skoov Air master pro strijkpop (bol). Deze strijkpop is geschikt voor alle soorten stoffen kleding. Hierdoor kun je zonder nadenken elk kledingstuk op de pop zetten. Ook kun je er je schoenen mee drogen!

De hitte is verstelbaar van 150 tot 170 graden. Het unieke aan deze strijkpop is dat hij maar 65 dB produceert. Dit is relatief stil vergeleken de meeste strijkpoppen. Daarnaast beschikt hij over een timerfunctie tot 180 minuten.

De strijkpop wordt geleverd met vasthoudclips, 2 ophangstangen, 4 stangen, 1 broekzak en 1 overhemd zak.

Specificaties

 • Vermogen: 1400 Watt
 • Temperatuurinstellingen: handmatig
 • Oververhittingsbescherming: ja
 • Timer: ja, maximaal 180 minuten
 • Geschikt voor: boven en onderstukken
 • Garantie: 2 jaar

Skoov strijksysteem

5. Heimer Smooth Air strijkpop - Boven en onderstukken

Deze strijkpop van Heimer Smooth Air (bol) is geschikt voor boven én onderstukken. Hij is geschikt voor alle maten en maakt je kleding droog, geur- en kreukvrij!

Het unieke van deze strijkpop is dat hij geleverd wordt met een waterstuiver voor de hardnekkige kreukels. Ook krijg je 4 gewichtjes erbij die ervoor zorgen dat jouw kledingstukken zo strak mogelijk gestreken worden.

Een nadeel van deze strijkpop is dat je de temperatuur niet in kunt stellen. Minder handig voor bepaalde stoffen kleding. Vandaar dat deze strijkpop ook niet hoger in deze lijst staat. Als dit zo was geweest had hij namelijk zeker op nummer 1 in deze lijst gestaan.

Specificaties

 • Vermogen: 1200 Watt
 • Aantal temperatuur instellingen: 1
 • Oververhittingsbescherming: ja
 • Timer: ja, maximaal 180 minuten
 • Geschikt voor: boven en onderstukken
 • Garantie: 2 jaar

Heimer smooth air strijksysteem

Wat is een strijkpop?

Een strijkpop is een huishoudelijk apparaat om kleding automatisch te strijken. Je plaatst een kledingstuk (bijvoorbeeld een overhemd, blouse of T-shirt) op een pop. Deze pop blaast vervolgens hete lucht door het kledingstuk, waardoor kreukels worden gladgestreken zonder dat je een strijkijzer nodig hebt.

Een strijkpop is vooral handig voor mensen die veel overhemden of blouses moeten strijken. Het gebruik van een strijkpop kan veel tijd besparen.

strijkpop beste koop

Waar let je op als je een strijkpop gaat kopen?

Als je een strijkpop gaat kopen, is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Ten eerste moet je op de grootte van de pop letten. En dan vooral; voor wat voor soort kledingstukken is de strijkpop geschikt? Het zou zonde zijn als hij alleen geschikt is voor overhemden en blouses, terwijl je hem ook wilt gebruiken voor broeken.

Ook is het belangrijk om te letten op de temperatuur en tijdsinstellingen. Zoek naar een strijkpop met verstelbare temperatuur- en tijdsinstellingen. Hierdoor kun je verschillende soorten stoffen veilig strijken zonder dat je kleding beschadigd raakt.

Naast de grootte en temperatuur- en tijdsinstellingen, is de efficiëntie een belangrijk punt om mee te nemen. Je wilt natuurlijk wel dat het apparaat goed werkt. Helaas zijn er zat strijkpoppen op de markt die matig werken. Gelukkig hebben wij dit werk al voor je gedaan en kun je erop vertrouwen dat alle strijkpoppen in deze lijst top werken!

Strijkpop review

De voordelen van een strijkpop op een rijtje

Een strijkpop heeft meerdere voordelen die het huishouden makkelijker maken. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Tijdsbesparing: het grootste voordeel van een strijkpop is toch echt wel de hoeveelheid tijd die je bespaart. Vooral in vergelijking met een strijkijzer. Het apparaat kan kleding snel strijken. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het strijken van kledingstukken.
 • Gebruiksgemak: een strijkpop is super eenvoudig in gebruik. Je hoeft het kledingstuk alleen maar goed op de pop te plaatsen, en het apparaat doet de rest. Jouw kledingstuk is binnen een paar minuten droog en glad. Ideaal voor mensen die van gemak houden.
 • Minder slijtage aan kleding: omdat een strijkpop hete lucht gebruikt, is er minder direct contact met de stof. Dit kan slijtage aan je kledingstukken verminderen.
 • Geschikt voor verschillende kledingstukken: strijkpoppen zijn speciaal ontworpen voor het strijken van overhemden en blouses. Maar veel modellen zijn ook geschikt voor andere dingen, zoals jurken, jassen en zelfs broeken en schoenen. Daarnaast is een strijkpop vaak geschikt voor alle kledingmaten (maat S t/m maat XXL).

Hoe werkt een strijkpop?

Na het wassen van je kleding in de wasmachine, moet je wasgoed vaak worden gestreken. Zodra je je kledingstuk (vaak geschikt voor alle kledingmaten) over de pop hangt, past deze zich aan de vorm van het kledingstuk aan. Een strijkpop krijgt zonder moeite kreukels uit je kleren. De warme lucht of stoom helpt niet alleen om je kleding kreukvrij te maken. Het kan ook helpen om achtergebleven geuren uit het wasgoed te verwijderen.

Een strijkpop maakt gebruik van het blazen van warme lucht of stoom. Je hangt een kledingstuk over de pop heen. De pop is vaak ontworpen om op te blazen tot de vorm van het kledingstuk. Hierdoor wordt de warme lucht strak en gelijkmatig uitgespreid over het oppervlak.

Nadat je het kledingstuk over de pop hebt geplaatst, kies je de juiste instellingen op de strijkpop. Vervolgens zet je hem aan, en zorgt de strijkpop ervoor dat hij moeiteloos zijn werk doet. Een strijkpop staat bekend om zijn veelzijdigheid en gemak, en zorgt ervoor dat je urenlang strijken voorkomt.

Kleding kreukvrij maken

Veelgestelde vragen over een strijkpop

Zit je toch nog met vragen na het lezen van dit artikel? Geen zorgen. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoord. Hopelijk staat jou vraag ertussen. Heb je toch nog een vraag? Laat dan gerust een reactie achter.

Voor welke soorten kleding is een strijkpop geschikt?

In principe is een strijkpop vooral geschikt voor overhemden, blouses en T-shirts. Soms kan hij ook gebruikt worden voor jassen, jurken en broeken, maar dit is afhankelijk van het model. Kijk daarom altijd van te voren voor welke kledingstukken de strijkpop geschikt is.

Kan een strijkpop alle soorten kreukels verwijderen?

Niet alle kreukels kunnen effectief worden verwijderd met een strijkpop. Vooral diepe plooien of kreukels in zware stoffen kunnen een uitdaging vormen. Het apparaat is het meest effectief voor lichte tot matige kreukels. Een blouse, overhemd of T-shirt kun je makkelijk kreukvrij maken, een jas of ander dik materiaal kan lastig worden.

Hoe lang duurt het om een kledingstuk te strijken met een strijkpop?

Hoe lang het duurt om een kledingstuk kreukvrij te maken, is afhankelijk van de stof en de hoeveelheid kreukels. Gemiddeld duurt het ongeveer 5 minuten.

Is een strijkpop energiezuinig?

Het energieverbruik van een strijkpop hang taf van het model. Over het algemeen is een strijkpop energiezuinig ontworpen.

Kan ik delicate stoffen zoals zijde of wol met een strijkpop behandelen?

Delicate stoffen zoals zijde of wol kunnen vaak met een strijkpop worden behandeld. Het is wel belangrijk dat het apparaat verstelbare temperatuur instellingen heeft. Hierdoor kun je de temperatuur aanpassen op de stof.

Vervangt een strijkpop een traditioneel strijkijzer of stoomstrijkijzer?

Een strijkpop kan in principe voor veel mensen een traditioneel strijkijzer vervangen. Vooral voor het strijken van overhemden en blouses. Dit geldt wel alleen voor lichte tot matige kreukels. Ook is voor fijn strijkwerk of kleding met veel details een strijkijzer prettiger werken.

Hoe onderhoud ik een strijkpop?

Het is belangrijk om de strijkpop zo goed mogelijk te onderhouden. Hierdoor gaat hij langer mee. Onderhoud voor een strijkpop bestaat uit het regelmatig legen van eventuele waterreservoirs en het schoonmaken van de pop.

Conclusie beste strijkpop

Hieronder vind je nogmaals onze top 5 beste strijkpoppen. Hopelijk heb je een strijkpop kunnen vinden die aan jouw wensen voldoet!

 1. Life's Green® strijkpop - Boven en onderstukken
 2. Shirtmeister strijkpop - Bovenstukken
 3. Cleanmaxx strijkpop  - Bovenstukken
 4. Skoov Air master pro strijkpop - Boven en onderstukken
 5. Heimer Smooth Air strijkpop - Boven en onderstukken

strijkpop beste

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze lijst met strijkpoppen, hebben we nog veel meer lijstjes online staan met de beste strijkproducten:

Reacties
Categorieën