beste kledingstomer voor op reis
Odile
06/26/2024
7 min

Beste kledingstomer voor op reis

06/26/2024
7 min

Een kledingstomer is een onmisbaar apparaat voor als je binnenkort op reis gaat. Of je nu op zakenreis gaat, een weekendje weg bent of een langere vakantie plant, een kledingstomer zorgt er altijd voor dat je er goed uit ziet! Maar wat is nou de beste kledingstomer voor op reis? Om je te helpen bij deze keuze, hebben we verschillende modellen getest en een lijst samengesteld met de top 7 kledingstomers voor op reis. 

Samenvatting beste reis kledingstomer

Heb je geen tijd om de hele blog te lezen? Hieronder vind je alvast een samenvatting van onze top 5.

 1. Fuegobird kledingstomer voor op reis
 2. FLOWSTEAM® Luxe kledingstomer voor op reis
 3. L.O.B. GOODS kledingstomer voor op reis
 4. Philips STH3010/70 kledingstomer voor op reis
 5. Biione kledingstomer voor op reis

beste kledingstomer voor op reis2

1. Fuegobird Kledingstomer voor op reis

Deze kledingstomer voor op reis van Fuegobird heeft een mooie goud/witte kleur. Hij is maar 600 gram en door zijn compacte formaat super makkelijk mee te nemen op reis. Waarom hij zo compact is? Je kunt hem opvouwen!

Hij is super gebruiksvriendelijk, met één druk op de knop begint hij te werken. Daarnaast kun je met 20 seconde opwarmtijd zo aan de slag. Hij heeft een waterreservoir van 0,13 liter. Hier ga je het met een paar kledingstukken wel mee redden, maar daarna moet je hem toch echt weer bijvullen. Hierdoor is hij wel super compact en licht.

Het unieke van deze kledingstomer voor op reis is dat je door middel van het meegeleverde opzetstuk een klein petflesje eraan kunt koppelen. Hierdoor kun je zelfs makkelijk onderweg stomen.

Ben je op zoek naar een lichte, compacte maar kwalitatieve kledingstomer om mee te nemen op reis? Dan is dit de beste optie!

Eigenschappen

 • Gewicht: 600 gram
 • Stoomdruk: 22 g min
 • Inhoud waterreservoir: 0,13 l
 • Opwarmtijd: 20 seconde
 • Snoerlengte: 1,30 m
 • Reviews: 5,0/5 (3 reviews)

fuegobird draagbare kledingstomer

2. FLOWSTEAM® Luxe Kledingstomer voor op reis

Deze compacte kledingstomer van flowsteam is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: matte black, matte gray en snow white. We hebben deze kledingstomer zelf uitgetest en eigenlijk hebben we alleen maar positieve punten gevonden.

Hij heeft een gewicht van 1,05 gram, wat net iets zwaarder is dan de rest van de kledingstomers uit deze lijst. Maar hij is alsnog licht van gewicht én super compact. Het voordeel is dat hij een stoomdruk heeft van 30 g/min en een waterreservoir van 370 ml. Dit betekent dat je hem 15 minuten op de hoogste stand achter elkaar kunt gebruiken!

De kledingstomer beschikt over drie versnellingen, is geschikt voor alle stoffen en heeft een ingebouwde oververhittingsbeveiliging. Dit betekent dat er geen brandplekken op je kleding komt. Ook wordt er een veiligheidshandschoen meegeleverd.

Eigenschappen

 • Gewicht: 740 gram
 • Stoomdruk: 30 g/min
 • Inhoud waterreservoir: 0,37 liter
 • Opwarmtijd: 25 seconden opwarmtijd
 • Snoerlengte: 1,65 meter
 • Reviews: 4,5/5 (17 reviews)

flowsteam kledingstomer reis

3. L.O.B. GOODS kledingstomer voor op reis

Deze mooie compacte kledingstomer van L.O.B. is ideaal voor op reis. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: blauw, goud en roze. Hij weegt maar 700 gram waardoor je hem super makkelijk mee kunt nemen.

De kledingstomer heeft een waterreservoir van 0,12 liter en een opwarmtijd van 25 seconde. Daarnaast heeft hij een extra lang snoer van 1,80 meter. Hierdoor heb je alle bewegingsvrijheid en geen problemen op vakantie als er weinig stopcontacten zijn.

Naast kreukvrije kleding, helpt het ook tegen nare geurtjes en kun je je kleding een snelle opfrisbeurt geven. Hij wordt geleverd met een handige reistas waardoor het nog makkelijker wordt gemaakt om de kledingstomer mee te nemen.

Deze betaalbare kledingstomer is zeker de moeite waard om te overwegen!

Eigenschappen

 • Gewicht: 700 gram
 • Stoomdruk: 20 g min
 • Inhoud waterreservoir: 0,12 liter
 • Opwarmtijd: 25 seconde
 • Snoerlengte: 1,80 meter
 • Reviews: 4,5/5 (35 reviews)

lob goods ideale kledingstomer

4. Philips STH3010/70 Kledingstomer voor op reis

Deze kledingstomer van Philips kun je opvouwen en opbergen in het meegeleverde opbergetui. Ideaal voor op reis! Met een inhoud van 0,1 liter heb je genoeg voor ongeveer 3 overhemden, shirts of jurkjes. Dit is redelijk weinig. Houd hier dus rekening mee, mocht je in één sessie meer kledingstukken willen stomen. Je kunt het afneembare waterreservoir tijdens gebruik wel bijvullen.

De kledingstomer produceert stoom met een temperatuur van ongeveer 100 graden. Dit zorgt ervoor dat bijna alle bacteriën worden gedood en huisstofmijt van je kleding af is.

Hij heeft een snoerlengte van 2 meter en is binnen 30 seconde warm. Super handig als je even snel een kledingstuk kreukvrij wil krijgen tijdens jouw reis.

Eigenschappen

 • Gewicht: 950 gram
 • Stoomdruk: 20 g min
 • Inhoud waterreservoir: 0,1 liter
 • Opwarmtijd: 30 seconde
 • Snoerlengte: 2 meter
 • Reviews: 8,9/10 (50 reviews)

Philips beste kledingstomer voor op reis

5. Biione kledingstomer voor op reis

Deze draagbare kledingstomer van Biione wordt geleverd met een handige reistas, handschoen en opzetborstel. Hij heeft een hoge stoomdruk van 46 g min en een groot waterreservoir van 250 ml.

De kledingstomer heeft een veiligheidssysteem. Dit houdt in dat hij automatisch uitgaat mocht hij niet gebruikt worden of als de watertank bijna leeg is. Met het waterreservoir van 250 ml kun je ongeveer 9 minuten stomen.

Hij haalt niet alleen kreukels uit je kleding, maar frist ook je kleding op en verwijdert geurtjes. Al met al zeker een goede optie als je op zoek bent naar een goede kledingstomer voor op reis! Hij is niet opvouwbaar dus houdt er wel rekening mee dat het wat ruimte inneemt.

Eigenschappen

 • Gewicht: 950 gram
 • Stoomdruk: 46 g min
 • Inhoud waterreservoir: 0,25 liter
 • Opwarmtijd: 30 seconde
 • Snoerlengte: 1,5 meter
 • Reviews: 4,7/5 (24 reviews)

Biione draagbare kledingstomer

Wat is een handstomer voor op reis?

Een handstomer voor op reis is een compact en draagbaar apparaat. Echt een onmisbaar hulpmiddel voor op reis. Het wordt gebruikt om kreukels uit kleding te verwijderen zonder dat je een strijkplank nodig hebt. Het werkt doordat water in stoom wordt omgezet. Vervolgens stoom je dit over je kleding heen om glad te maken.

Een handstomer voor op reis is ideaal voor onderweg. Niet alleen omdat het snel en makkelijk te gebruiken is, maar ook omdat het gemakkelijk in je bagage past. Bovendien is het een goede oplossing voor delicate stoffen die gevoelig zijn voor de hitte van een strijkijzer.

kleding reisstomer

Wat zijn de voordelen van een reis stoomapparaat?

 • Geschikt voor fijne stoffen: kledingstomers zijn perfect voor fijne stoffen zoals zijde, satijn en chiffon.
 • Tijdbesparend: een kledingstomer bespaart veel tijd. Hij warmt snel op en je hebt geen strijkplank nodig.
 • Veiligheid: de kledingstomer raakt de kleding niet direct aan, waardoor de kans op verbranden of beschadigen van stoffen kleiner is.
 • Gebruiksgemak: kledingstomers zijn over het algemeen makkelijker te gebruiken dan strijkijzers. Je hebt geen strijkplank nodig en kunt kleding makkelijk stomen terwijl ze aan een hanger hangen.
 • Draagbaarheid: kledingstomers zijn heel compact en licht. Dit maakt ze ideaal om mee te nemen op reis.

Waar let je op bij het kopen van een reis kledingstomer?

Bij het kopen van een kledingstomer kun je op een aantal factoren letten.

Stoomdruk

De kracht van de stoom bepaalt hoe goed de stomer kreukels uit je kleding kan halen. Een hogere stoomdruk werkt beter voor hardnekkige kreukels. Kies een model met een stoomdruk die past bij de stoffen die je vaak meeneemt op reis. Wij raden minimaal 15 g/min aan voor goede resultaten.

Opwarmtijd

Als je snel even iets wilt stomen, is een korte opwarmtijd handig. Zorg ervoor dat je een stomer kiest die snel opwarmt, zodat je niet lang hoeft te wachten.

Capaciteit waterreservoir

Let op de grootte van het waterreservoir. Een groot reservoir betekent dat je langer kunt stomen zonder bijvullen, maar maakt het apparaat ook zwaarder. Voor op reis is een balans tussen capaciteit en draagbaarheid belangrijk.

Meegeleverde accessoires

Sommige stomers worden geleverd met extra borstels of mondstukken voor verschillende stoffen. Deze accessoires kunnen handig zijn om je kleding effectief te stomen.

Gewicht

Voor reizen is een lichte en compacte kledingstomer ideaal. Zo neemt hij niet veel ruimte in je bagage in en is hij makkelijk mee te nemen.

Snoerlengte

Een lang snoer kan handig zijn, vooral als je in hotelkamers of andere plekken met weinig stopcontacten verblijft. Hiermee kun je flexibeler stomen, bijvoorbeeld gordijnen of beddengoed.

reis stomer

Samenvatting beste kledingstomer voor op reis

Heb je een keuze kunnen maken? Of wil je onze top 5 nog een keer zien?

 1. Fuegobird kledingstomer voor op reis
 2. FLOWSTEAM® Luxe kledingstomer voor op reis
 3. L.O.B. GOODS kledingstomer voor op reis
 4. Philips STH3010/70 kledingstomer voor op reis
 5. Biione kledingstomer voor op reis

beste kledingstomer voor op reis2

Misschien vind je dit ook interessant

Naast onze 'top 5 beste kledingstomer voor op reis', hebben we nog veel meer handige strijkblogs online staan.

Reacties
Categorieën