Review tefal kledingstomers
Product reviews
Odile
Product reviews
06/18/2024
6 min

Tefal kledingstomer review (2 kledingstomers getest)

06/18/2024
6 min

Ben je benieuwd naar de kledingstomers van Tefal? Voor het schrijven van deze blog heb ik er twee getest: de Tefal Pure Tex DT9530 en de Tefal Access Steam Easy DT7151. De twee kledingstomers zijn beoordeeld op vijf verschillende punten: prestatie, gebruiksvriendelijkheid, ontwerp/uiterlijk, veiligheid en accessoires & extra functies. Met deze blog hoop ik je te helpen om de juiste keuze te maken voor een goede kledingstomer!

Ben je benieuwd naar een andere kledingstomer van Tefal? Laat het weten in de reacties. Dan test ik deze met alle plezier!

Samenvatting Tefal kledingstomer review

Heb je geen zin om de hele blog te lezen? Hieronder vind je per kledingstomer alvast een samenvatting! Ben je toch benieuwd naar waarom ik de kledingstomers zo beoordeeld heb? Lees dan verder!

Tefal Pure Tex DT9530 kledingstomer

 • Prestatie: ★★★★☆
 • Gebruiksvriendelijkheid: ★★★★☆
 • Ontwerp/uiterlijk: ★★★★☆
 • Veiligheid: ★★★★★
 • Accessoires & extra functies: ★★★★★

Pure tex DT9530 kledingstomer

Tefal Access Steam Easy DT7151 kledingstomer

 • Prestatie: ★★★★☆
 • Gebruiksvriendelijkheid: ★★★★★
 • Ontwerp/uiterlijk: ★★★★☆
 • Veiligheid: ★★★★☆
 • Accessoires & extra functies: ★★★☆☆

Tefal Access steam easy geweldig apparaat

Tefal Pure Tex DT9530 kledingstomer

Allereerst beginnen we met een aantal belangrijke eigenschappen van het apparaat. Daarna kun je verder lezen over hoe ik de volgende punten beoordeeld heb: prestatie, gebruiksvriendelijkheid, ontwerp/uiterlijk, veiligheid  en accessoires & functies. De kledingstomer is verkrijgbaar op Coolblue en Bol.com.

Eigenschappen Tefal Pure Tex DT 9530 kledingstomer

 • Continue stoomproductie: 30 g/min
 • Stoomstoot: 90 g/min
 • Waterreservoir: 0,20 liter
 • Opzet stukken: 2 (1 omkeerbaar opzetstuk)
 • Gewicht: 1,23 kg
 • Opwarmtijd: 25 seconden
 • Automatische uitschakeling: ja
 • Vermogen: 1700 Watt
 • Snoerlengte: 2,5 meter
 • Functie(s): ontkreuken, stof en pluisjes verwijderen, kleding opfrissen, kleding een geurtje geven
 • Garantie: 2 jaar
 • Reviews: 7,8/10 (34 reviews)

pure tex dt9530 kledingstomer dagelijks gebruik

Prestatie - ★★★★☆

Het onderdeel prestatie krijgt van ons een dikke 4 sterren. Het apparaat werkt super goed! We hebben een blousje, een overhemd en een paar shirts gedaan. Dit ging eigenlijk vrij soepel, binnen een minuut of drie was het kledingstuk helemaal kreukvrij. Ook dierenharen gaan er makkelijk af met het meegeleverde accessoire. Daarnaast kun je zelfs autostoelen opfrissen. Hieronder zie je het resultaat van voor en na het stomen.

Tefal Pure Tex positief verrast

Gebruiksvriendelijkheid - ★★★★☆

Ook het onderdeel gebruiksvriendelijkheid krijgt 4 sterren. Hij heeft een lang snoer van 2,5e meter en dat vinden we echt top! Het waterreservoir is makkelijk te vullen, en met slechts één druk op de knop zet je hem aan. Dan warmt hij binnen 25 seconde op en kun je aan de slag. Ook de opzet stukken zijn makkelijk te verwisselen.

Klein minpuntje: we vinden hem wel best zwaar. Als je een aantal kleding stukken achter elkaar gaat stomen voel je dit op een gegeven moment wel aan je arm.

Ontwerp/uiterlijk - ★★★★☆

De Tefal Pure Tex DT9530 heeft een blauw/witte kleur. Hij is ook nog verkrijgbaar in zwart/blauw/wit. Wat ons betreft ziet hij eruit als een kwalitatieve kledingstomer en zo voelt hij ook. Hij is wel wat groot, houdt daar rekening mee als je hem vaak mee wilt nemen op reis. Dit onderdeel krijgt 4 sterren.

handig opzetstuk

Veiligheid - ★★★★★

Qua veiligheid krijgt hij 5 sterren. Wat we altijd belangrijk vinden is dat hij bij geen gebruik automatisch uitschakelt. En dat doet deze kledingstomer. Ook is er een handleiding meegeleverd waar belangrijke veiligheidsinstructies worden genoemd.

Accessoires en extra functies - ★★★★★

De kledingstomer van Tefal is echt super veelzijdig en daarom krijgt dit onderdeel ook 5 sterren. Hij heeft maar liefst 4 mogelijkheden: ontsmetten, kreukels verwijderen, haar/stof/pluisjes verwijderen én hij zorgt voor een lekker geurtje.

De kledingstomer zorgt voor het ontsmetten door de stoomkracht. De stoomkracht zorgt er namelijk voor dat 99,9% van de virussen, bacteriën en ziektekiemen gedood worden. Met het stomen krijg je ook makkelijk je kleding of ander textiel kreukvrij. Daarnaast wordt er nog een 2 in 1 opzetstuk meegeleverd die haar, stof en pluisjes verwijderen. Met het opzetstuk voor parfum voeg je je favoriete geur toe en verspreid je deze op je kleding. Een veelzijdigere kledingstomer bestaat er niet!

Klein nadeeltje: er wordt geen veiligheidshandschoen meegeleverd. Bij sommige kledingstomers wordt deze wel meegeleverd. Persoonlijk hebben wij het met het testen niet echt gemist.

Tefal kledingstomer geen strijkplank

Tefal Access Steam Easy DT7151 kledingstomer

Eerst beginnen we weer met een aantal belangrijke eigenschappen van het apparaat. Daarna kun je weer verder lezen over hoe ik de volgende punten beoordeeld heb: prestatie, gebruiksvriendelijkheid, ontwerp/uiterlijk, veiligheid en accessoires & functies. De kledingstomer is op Coolblue verkrijgbaar in het grijs.

Eigenschappen Tefal Access Steam Easy DT7151 kledingstomer

 • Continue stoomproductie: 25 g/min
 • Stoomstoot: niet
 • Waterreservoir: 0,15 liter
 • Gewicht: 0,95 kg
 • Opzet stukken: 2
 • Opwarmtijd: 15 seconde
 • Automatische uitschakeling: ja
 • Vermogen: 1400 Watt
 • Snoerlengte: 2,60 meter
 • Functie(s): ontkreukt & reinigt kleding
 • Garantie: 2 jaar
 • Reviews: 8,8/10 (9 reviews)

Tefal Access staem easy lichte strijkwerk

Prestatie - ★★★★☆

De Tefal Access Steam Easy DT7151 kledingstomer doet zijn werk super goed. Hij heeft een iets mindere stoomproductie dan de Tefal Pure Tex, maar hier merk je in het gebruik eigenlijk weinig van. Helaas heeft hij geen stoomstoot. Naar ons idee duurde het dus wel iets langer om de kleding kreukvrij te krijgen. Maar uiteindelijk doet hij zijn werk even goed, want ook de wat dikkere stoffen maakt hij dankzij de meegeleverde borstel kreukvrij. De kledingstomer is ook geschikt voor delicate stoffen.

Let er wel op dat een kledingstomer geen strijkijzer vervangt. Voor echte flinke kreukels en vooral voor veel strijkwerk kun je toch echt beter voor een stoomstrijkijzer en strijkplank kiezen.

tefal acces steam verschillende opzetstukken

Gebruiksvriendelijkheid - ★★★★★

Het onderdeel gebruiksvriendelijkheid krijgt van ons een dikke voldoende. De kledingstomer is makkelijk bij te vullen én wordt geleverd met een speciale kledinghaak. Deze vonden wij best handig, dus dit is weer een pluspunt ten opzichte van de andere Tefal kledingstomer.

De kledingstomer is binnen 15 seconde warm. Dit is sneller dan de meeste andere kledingstomers. Wat ons betreft maakt het alleen niet heel veel uit of hij binnen 15 seconde warm is of binnen 30 seconde. Ook de kabellengte is lekker lang, namelijk 2,6 meter. Hierdoor heb je super veel bewegingsvrijheid tijdens het stomen.

En het laatste pluspunt, hij is lekker licht en wat compacter dan de Tefal Pure Tex DT9530. Hierdoor kun je hem makkelijker meenemen (wel heeft hij een iets minder grote waterreservoir inhoud).

Al met al, wij vinden de gebruiksvriendelijkheid van deze kledingstomer geweldig!

Ontwerp/uiterlijk - ★★★★☆

Wat ons betreft ziet de kledingstomer er gewoon goed uit. Hij heeft een mooie grijze kleur, voelt kwalitatief goed aan en is lekker licht en compact. Enige minpuntje is dat je hem niet bij kunt vullen tijdens het stomen.

dikke stoffen

Veiligheid - ★★★★☆

Het onderdeel veiligheid is beoordeeld met 4 sterren. Het apparaat schakelt na een paar minuten automatisch uit wanneer je hem niet gebruikt. Verder zijn er geen veiligheidsvoorschriften te vinden in de handleiding. Maar met een beetje logisch nadenken kom je een heel eind.

Accessoires en extra functies - ★★★☆☆

De Tefal Access Steam Easy DT7151 kledingstomer wordt geleverd met een paar microvezelhoezen en textielborstel. Deze textielborstel is speciaal voor dikkere stoffen. Deze kledingstomer is prima voor het lichte strijkwerk, maar wil je ook ander textiel stomen? Dan kun je beter voor de Tefal Pure Tex gaan.

Tefal Acces stoom

Conclusie Tefal kledingstomers review

We zijn erg tevreden over beide kledingstomers die we hebben getest voor deze review. Beide kledingstomers zijn super gebruiksvriendelijk, al vinden we de Tefal Access Steam Easy DT7151 kledingstomer nét iets gebruiksvriendelijker. Deze is wat lichter en compacter. In de Pure tex dt9530 kledingstomer past weer net wat meer water. Ook heeft de Pure Tex net wat meer mogelijkheden en accessoires.

Ben je op zoek naar een kledingstomer die je makkelijk mee kunt nemen? Ga dan voor de Tefal Access Steam Easy DT7151 kledingstomer. Ben je toch op zoek naar een kledingstomer met super veel accessoires en mogelijkheden? Kies dan voor Pure Tex dt9530 kledingstomer.

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze kledingstomer review, hebben we nog meer handige strijkblogs online staan.

Reacties
Categorieën